Fråga:
Varför köpa en dyrare köksvåg
Sobachatina
2010-08-27 17:24:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Det verkar dags för mig att ge efter för grupptryck och få en köksvåg som alla andra. Det verkar som om de skulle ge min matlagning mer konsistens om inget annat.

Jag har varit uppmärksam på vågar som jag har varit i olika butiker. Deras priser verkar sträcka sig mycket - från $ 20 vid Harbor Freight till ett par hundra i Bed Bath and Beyond.

Min fråga är tvåfaldig:

  • Vilka processer gynnar mest från användning av en skala?
  • Hur mycket ska jag förvänta mig att betala för en anständig skala? Är det värt att spara för att få toppen av linjen eller kommer det att fungera bra på radens botten?
Alton Brown använder alltid en skala för att mäta sina ingredienser. Varje gång jag är frestad att få en. Att mäta kött verkar som ett ställe du kan dra mest nytta av.
@Chris - det mäter verkligen mjöl för bakning som hjälper dig att dra nytta av det. En kopp mjöl kan variera mellan 4,5 oz. och 6 oz. beroende på hur den mäts ut. Det blir enormt när du arbetar med fyra eller så koppar. Med känsliga recept i bakning är en skala oerhört hjälpsam.
@justkt Jag håller med men jag lämnar bakningen till min flickvän eftersom hon är mycket bättre på det. : - /
Jag konverterar alla mina recept till vikt och använder en av de elektroniska skalorna. Att kunna nollställa efter tillsats av varje ingrediens är till stor hjälp. Inga mätkoppar eller sppons för att städa upp. Det hjälper mig också att anpassa recept för mina ingredienser och apparater.
@papin - Jag håller på att göra det, men jag lär mig fortfarande saker som vad min genomsnittliga kopp är.
Du kan alltid använda wolframalpha. De använder USDA SR22-datasetet, så vissa saker är lite avstängda, men du kan skriva saker som [1,5 koppar sallad] (http://www.wolframalpha.com/input/?i=1.5+cups+of+lettuce ) och få en Nutrition Facts-etikett som innehåller vikten i gram.
Fem svar:
stephennmcdonald
2010-08-27 18:06:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Även om jag har kommit att hitta många användningsområden för min köksvåg är de som omedelbart kommer att tänka på:

  • Exakta mätningar . När en mottagare ringer en kopp spenat, exempelvis, blir det svårt att mäta. Kommer inte att vara ett problem om du har att göra med vikter. Detta är extremt viktigt vid bakning, där exakta mätningar är absolut nödvändiga. Helst skulle receptet ha båda, men om inte kan du ofta konvertera näringsinformation på påsen - det säger något som 1 kopp (28 g). En kopp mjöl varierar vilt beroende på olika faktorer, till exempel om den siktades eller inte.
  • Portion control . Jag hjälpte min fru att göraWeight Watchers före vårt bröllop, och jag kan inte tänka mig att försöka räkna ut en portion (3oz) magert kött utan det.
  • Learning . Jag väger en bit kött innan och efter tillagningen för att se vilken typ av viktminskning jag till exempel får från fukt.

När du köper vill du tänka på följande:

  • Kapacitet . Billiga modeller går ofta bara 5 kg, medan dyrare kan slå 10 eller 15. Blir viktigt när du lagar mat i bulk, kanske inte är viktigt beroende på dina matvanor.
  • Digital kontra balans . Jag litar inte på balansvågar (analoga), de är för lätta att ha blivit okalibrerade och jag vill inte kalibrera varje gång jag behöver använda den. Digitala skalor är lättare att läsa och mycket lätt att gå mellan amerikanska standard- och metriska mått. Dessutom har digitala vågar en tara -funktion, vilket är ovärderligt (som KeithB påpekade).
  • USA: s standard / mätvärde . Du vill definitivt ha en skala som kan göra båda, recept kan ha antingen. De flesta skalor ska hantera detta.
  • Tallrik / skål . Jag tycker att vågar som kommer med en skål är onödiga, jag föredrar en med en fin stor tallrik som jag kan lägga min egen skål på. Med tarafunktionen som nästan alla digitala modeller har kan du nollställa din vikt så att du kan välja vilken skål som helst som uppfyller dina behov. Ju större tallrik, desto bättre, så att du kan placera fler saker på den om du inte använder en skål.

När det gäller priset tycker jag att $ 20 är för billigt och kommer sannolikt att bli opålitliga snabbt, om inte omedelbart. Med det sagt tror jag att över 100 $ också är för mycket, det kommer sannolikt att baseras på design eller namn. Min nuvarande skala kostade mig ungefär $ 50 och fungerar bra, och jag kontrollerar kalibreringen regelbundet och har inte haft problem ännu.

Ett specifikt exempel från vårt hus - jag gör smoothies varje morgon från 20 oz frusen frukt , 10 oz sojamjölk, 6 oz grekisk yoghurt. Min fru följer en mycket specifik näringsguide just nu, så jag delade den sedan upp i 12 oz för henne, 24 oz för mig. Att få hennes näringsinformation rätt utan en skala skulle vara allt gissningar (och jag har lärt mig, genom att använda min skala, att min gissning brukade vara ganska långt borta - det är mycket bättre eftersom jag började använda skalan regelbundet). p>

Något med en tarafunktion är ett måste. Den är utmärkt för att väga flera ingredienser i samma skål. Lägg till en, retare (ställ tillbaka skalan till noll), lägg till andra, retare, upprepa vid behov.
@KeithB - Jag kan inte föreställa mig en skala utan en tarafunktion!
justkt
2010-08-27 18:11:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bakning gynnas enormt av en skala. En kopp mjöl kan variera mellan 4,5 oz. och 6 oz. beroende på hur den mäts ut. Det blir enormt när du arbetar med fyra eller så koppar. Med bara tre koppar mjöl kan du bokstavligen variera i en faktisk koppmängd mellan människor.

Att mäta kött får också hjälp av en skala. Istället för att kasta ett pund nötkött, kalkon eller korv eller vad ditt recept kräver eller gissa hur mycket dina biffar väger, kan du veta exakt. Jag använder min skala för att mäta upp ett halvt kilo köttfärs för frysning i enskilda portioner när jag köper ett stort paket.

Jag fick ursprungligen en billig digital skala på college under en kinesiologikurs där studenter där labbet för lärde mig om träning och näring och jag använde den för portionkontroll med mitt kött och nötter. Denna skala är inte särskilt exakt (jag blir ofta frustrerad att försöka gissa vad .19 oz. Salt skulle vara för några av mina brödrecept när min skalas alternativ är .15 och .20 oz.) Och har förmodligen fått många felaktigheter under årens lopp. av användning, men det gör tricket. När det äntligen går sönder kommer jag att få en som är mer exakt och exakt, men jag har fått fördelar även från denna billiga skala.

Stor poäng om portionering för frysning. Jag glömde helt att sätta det i mitt svar, vi gör samma sak i mitt hus.
När jag undersökte en skala för molekylär gastronomi fann jag att de flesta köksvågar var korrekta till 3,5 g. Så dessa skulle aldrig kunna mäta exakt inom det mindre än 0,20 oz. Du behöver en mycket mer exakt skala för att hantera dessa mätningar.
@yossarian - tack, det är bra att veta. Jag antar att göra allt i BBA exakt efter vikt är förmodligen utanför mitt sortiment, då.
@justkt, du skulle bli förvånad. En 0,01 g-skala (dvs. korrekt till 1/100 av en g) är endast $ 12 på Amazon. Var bara försiktig så att du inte lägger mer än 100 g (ca 4 oz) på vågen, annars bryter du den (detta inkluderar nedåtryck från dina händer). Jag fick en för molekylär gastronomi och den fungerar bra, även till en 1/10 gram.
@yossarian - intressant. En separat skala för små kvantiteter kan vara lite mer än min lilla mängd lagringsutrymme klarar nu, men bra att veta.
@justkt, de är väldigt väldigt små. Du skulle inte ha några problem med att hitta ett hörn att stoppa en i.
yossarian
2010-08-27 18:01:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Den primära fördelen med en skala är ganska uppenbar, precision i mätningen . Om ett recept säger två medelstora tomater, finns det viss tvetydighet där, men det finns ingen i 5 oz. Med hjälp av en skala kan du få exakt efter avsikten med ett recept. Naturligtvis förutsätter det att receptet använder vikter som en måttenhet (många internet gör inte det, till exempel).

Om du regelbundet ser recept som använder vikt och tänker för dig själv, "Jag önskar att jag visste hur mycket 10 oz Okra var" så borde du få en. Om du upptäcker att du aldrig riktigt bry dig, behöver du inte en. Jag tror att det till stor del beror på vilken typ av kock du är. Med detta sagt finns det vissa användningsområden (dvs molekylär gastronomi eller efter ett Thomas Keller-recept) som kräver skalan, men vid den tidpunkten kommer du helt uppenbart att bli störd av att inte veta.

Nära längst ner på raden fungerar bra . Jag använder en skala ganska regelbundet i köket. Vi tillbringade cirka 40 dollar. Jag tror inte att det finns något behov av att betala genom näsan för en. Min erfarenhet var att de billigaste kände sig luriga, som om de snabbt skulle falla sönder. De var också fula. Vi fick den billigaste som såg snygg ut (den är alltid ute) och kände oss anständigt konstruerade.

Två stycken personlig upplevelse, hoppa över om du vill:

Jag är lite blandad över behovet av en. Vi fick en skala för vårt bröllop och använde den inte på länge. Som en ganska erfaren kock har jag alltid haft kul med recept och skalan innebär en mängd precision som jag inte kände mig nödvändig, speciellt när jag gjorde en maträtt från en receptkälla som jag inte anser vara en "bibel ".

Men för ungefär två år sedan blev min fru och jag mycket mer seriösa när det gäller att laga mat, komma in i molekylär gastronomi, sous vide och följa några av världens bästa kockar med lite mer intresse. Med molekylär gastronomi måste vikterna vara ganska exakta så att en skala är ett måste. Vi började också laga mat från Thomas Keller och Grant Achatz och jag stod plötsligt inför böcker som mätte allt i gram utan tsk, msk eller koppar. Så jag behövde inte bara använda skalan, men jag litade också på kocken tillräckligt för att komma så nära originalreceptet som möjligt. Sedan dess har jag använt skalan mer i vanlig matlagning för att få en baslinje när en vikt används och anpassa mig därifrån, men jag tror att det är mer en bekvämlighet än ett behov.

+1 för botten av linjen fungerar bra. Vår skala har pågått i fyra år med bara ett batteribyte, och jag använder det nästan varje dag. Vårt är nästan exakt för detta:
rumtscho
2013-11-11 18:30:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har använt en 15 Eur-modell i flera år nu och är väldigt nöjd med den. Förresten, min tegel och murbruk säljer samma modell för 30 euro.

Jag har en kalibreringsvikt och jag kan säga att skalan fortfarande är lika exakt som någonsin.

Jag använder bara en funktion (tara), och alla skalor jag har sett har den. Vågen har en upplösning på 1 g och kan mäta upp till 5 kg, men detta är normalt för digital. Om du behöver precision i subgrammets intervall får du inte en enda skala som kan göra både små och stora mängder, du får en andra billig skala som är korrekt för små mängder. Förmågan att växla mellan gram och uns är inte heller kopplad till priset (min har det trots att det är billigt).

Kort sagt, med en digital skala behöver du inte betala för en dyr. Få det billigaste som har den upplösning du behöver, och det fungerar precis som det dyra.

Billigast med förbehållet att köken är rörigt, du vill ha något med väl tillslutna innerväggar och en lättviktig yta. Om du väger kryddor eller ingredienser för Gatorade eller liknande, vill du ha en andra skala med noggrannhet till 0,1 gram. Flerpundsvågarna (1 gram noggrannhet) driver för mycket för den typen av arbete.
Åh ja, innan du köper, kontrollera vilken typ av batterier skalan använder. En 9v är bra liksom AA, AAA, men några av de billigare skalorna går av 3 X AG13 eller liknande, vilket ger dig 15 $ att ersätta. Det är nästan priset på en ny skala.
rackandboneman
2015-11-06 02:37:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag brukar använda billiga digitala och bara byta ut dem när de går sönder ... om du är paranoid om noggrannhet, skaffa två från olika märken och jämför ibland. För att testa, hitta bara några oöppnade ingredienser förpackade i lätta märkta påsar och väga dem ... en kan vara avstängd men inte alla (om de inte är alla hygroskopiska och du förvarade dem under mycket fuktiga förhållanden :).

Några irritationer jag hade med billiga, att ta hänsyn till:

-Display kan vara för nära vägningsytan och bli svår att läsa när något stort läggs ovanpå. Välj alltid en med en bakgrundsbelyst skärm.

-Dåligt designade taraknappar som lägger din manöverkraft till vikten.

De två senare är ännu värre med den typ som har en platt överallt glasyta med pekssensorer ... men det är en bris att rengöra.

-Lossa batterikontakter / dörrar

-Elektronik som försöker nollställa små, långsamma ändras ... t.ex. du försöker dosera 8 g bakpulver, displayen går 0 0 0 0 0 6 7 8 ....Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 2.0-licensen som det distribueras under.
Loading...