Fråga:
Minska heten hos nötkött
Tom Gullen
2011-05-10 16:42:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag gjorde lite nötkött med Maddog 375 varm sås (generöst hällt i marinaden). Det är löjligt varmt och i grunden oätligt (jag kan äta det men bara långsamt).

Det här är ganska sugt eftersom jag inte tycker om det, och det verkar vara slöseri att kasta ut det, kan jag göra något åt ​​det för att minska värmen på den? Tvätta den? Några idéer?

Skicka det till mig? Låter smaskigt!
Sex svar:
Sobachatina
2011-05-10 17:21:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jerky kan återhydratiseras.

Blötlägg den i vätska, som du skulle svampa tills den blir något fyllig. Det kommer att förbli lite segt och behålla mycket av sin smak.

Hacka upp det och koka det till en gryta. Det kommer att ge en unik smak och konsistens och grytan spädar kryddan - förhoppningsvis till en hanterbar nivå.

Leta efter recept på "backpackers gryta" för exempel.

Joe
2011-05-10 20:03:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag skulle personligen gå med Sobachatinas metod för att använda den som en ingrediens i något annat. (det är också bra att hugga upp lite och lägga till kokt ris eller ris & lite grönsaker. som en enda grytmåltid)

... men om du verkligen ville försöka spara som ryckig, kanske du kan tona ner det lite genom att lägga till lite sötma i det. Tyvärr kan det betyda att du vätar ner ytan, och om du ska göra det kanske du är bättre att blötlägga den, byta vätska och torka den igen. vara att försöka ge den en glasyr ... älskling skulle vara min första tanke (leta efter olika tekniker för honungsglasad bacon), lönnsirap skulle vara min andra. Naturligtvis skulle det då vara hygroskopiskt, vilket kommer att förkorta din lagringstid.

Tack Joe, kommer honungsglas verkligen att göra det mindre kryddigt? Såsen som jag använde är 350 000 scoville-enheter. Jag är inte säker på om ett honungsskikt kommer att göra mycket. Bågar och pilar mot blixtnedslag
@Tom: det kan ha börjat vid 350k, men du har sedan utspätt det med andra saker ... om det är milt obekväma kan det fungera bra. Du sa att du kan äta det långsamt, så det är inte helt oätligt, så det tar lite av kanten. Och eftersom värmen inte finns i glasyren kan det faktiskt kapsla in värmen för att minska attacken (men kommer sannolikt inte att ha så mycket effekt på den ihållande värmen)
@Joe- spädde ut det med andra saker ... och torkade sedan av nästan ALLA vattnet! Jag slår vad om att det är mycket högre än 350 000 nu.
David Neale
2011-05-10 16:56:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ett recept som jag använder hela tiden som är utsökt och enkelt är: -

 • 125 g hoissinsås
 • 75g tomatpuré
 • 35g tomat ketchup
 • 2 msk honung
 • 2 msk söt chilisås
 • 2 msk sojasås
 • 2 msk färsk ingefära, finriven (valfritt )
 • 2 vitlöksklyftor, finriven
 • Saft av 2 limefrukter
 • 2 nypor chilipulver
 • Fransk persilja för att garnera

Mitt förslag skulle vara att använda några av (icke heta) ingredienserna ovan och lägga till dem i din sås. Jag skulle definitivt utelämna ingefära / chili / vitlök ingredienser om du försökte detta.

Kan du formatera ditt recept lite bättre? Det är lite svårt att läsa som det är.
Robert Key
2011-06-01 01:57:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jag har gjort samma sak och haft det ganska, det är bara min åsikt. Jag håller med att hugga upp det och göra en gryta eller min personliga favorit att göra en Texas-chili av den. Hur som helst kan du inte gå fel.

brian
2012-01-25 06:57:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ja! du kokar ryckigt i varmt vatten i ca 5-10 min. dunpa ut vattnet och fyll på med rent vatten och simma i ytterligare 10-15 minuter. när det är klart, blöt ryckigt i en "inte kryddig" marinad. torka ut och äta. det kan fortfarande vara lite spark, för jag vet inte nivån din är på nu, men detta kommer att minska hotet kraftigt

Jag är inte säker på att detta kommer att fungera - capsaicin löser sig inte i vatten. Har du provat det?
Jag vill veta om en dubbeltorkad ryckig smakar annorlunda.
Capsaicin binder till proteiner och kolhydrater som löses upp i vatten. Du bör få lite lugnande med detta protokoll. Du får mer löslighet i alkohol, så en sköljning från Jack Daniels kan fungera. Kasein i mjölk binder också grejerna. En mjölkblöt verkar dock som en hemsk sak att göra för ryckiga.
Cody Hake
2019-04-29 22:06:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ät med ett stort glas V8. Det kommer fortfarande att vara super hett men jag tycker att syran från tomaterna gör det mer acceptabelt om du gillar att njuta av heta saker.



Denna fråga och svar översattes automatiskt från det engelska språket.Det ursprungliga innehållet finns tillgängligt på stackexchange, vilket vi tackar för cc by-sa 3.0-licensen som det distribueras under.
Loading...